Tuesday, February 7, 2012

Zima, zima, a mi pevamo

Ko želi da uči o organizaciji kulturno-umetničkog programa, treba to da učini na primeru „Velikog kola“, za koje je zadužen Milan Veselinović. Znajući da je on glavni za program u okviru manifestacije "Sajam pčelarstva" na SPENS-u, rekla sam roditeljima da ne brinu jer će organizacija biti dobra i da očekujem da ćemo nastupiti u dogovoreno vreme. Tako je i bilo.

Međutim, ne mogu da krenem sa opisivanjem tog nastupa a da ga ne povežem sa prošlim koji se desio nekoliko dana pred Novu godinu. On bio je traumatičan zbog dugog čekanja u hladnom holu SPENS-a, te su roditelji naših đaka sa priličnim skepticizmom primili poziv za učestvovanje na istom mestu, bez obzira što je ovog puta to bilo u organizaciji drugih ljudi.

Iako obično prokomentarišem naše nastupe na blogu, u vezi tog novogodišnjeg sam se uzdržala, čekajući da me prođe prvobitna ljutina nakon užasne organizacije ljudi iz SPENS-a i loše upotrebljenog (a novog!) ozvučenja. Mogu samo da se nadam da će organizatori naučiti nešto iz tog iskustva i sledeći put se pokazati bolje. Ili će "gornje" rukovodstvo SPENS-a biti isprovocirano mnogobrojnim negativnim reakcijama izvođača i publike pa će sledeći put za taj posao odabrati profesionalce.

Da se vratim na poslednji nastup na SPENS-u u okviru "Sajma pčelarstva", koji se desio baš početkom nezapamćeno hladnog vremena koje je uzdrmalo planetu. Uprkos mećavi koja je zaustavila saobraćaj u celom gradu, naši mališani su se odazvali u dosta dobrom broju. Neki nisu mogli da se probiju do SPENS-a pa smo na licu mesta morali da se snađemo sa novim postavkama i solistima. Skoro sve pesme su naši klinci prvi put javno izveli, u tome se odlično snašli i time smo i mi ponosniji. Bravo, deco! Možete čuti i videti izvođenje pesme „Yellow Submarine“, „Do, re, mi“, „A Dream Is a Wish Your Heart Makes“ i gitarski duo – Anu i Filipa ako kliknete na naslov pesme koji će vas odvesti na Youtube kanal. Ozvučenje je imalo istovetne probleme kao i prošli put ali nam sada to nije smetalo jer smo svi bili odmorni i veseli. Bili smo dobro raspoloženi i mi i publika jer smo počeli na vreme, a lepoj atmosferi su doprinele i devojke iz organizacije koje su nas dočekale i ispratile uz veliki osmeh!

U vreme kada se sve priče vrte oko snežnih nepogoda, taj događaj nam je ugrejao srca.