Friday, May 6, 2011

Prvomajsko snimanje



Dok je većina radnih ljudi počela sa prvomajskim slavljem mnogo pre prazničnog datuma, mi smo 30. aprila - stvarali. Naši mališani su bili radi da izdvoje vreme za snimanje u studiju. Dve pesme smo snimili na originalnim jezicima ("Ala Presi"-Surinam, "Čej, čej, kule" - Kenija) a dve su prepevane ("Bubašvaba" -Meksiko, "Na salašu dede mog" - S.A.D.). Bilo je predviđeno da snimimo tri pesme ali smo uspeli da snimimo još jednu i dobijemo dobar kvalitet, što je neobično mnogo za raspoloživo vreme. Obzirom da su pevači klinci od 6-8 godina, nismo hteli da ih zamaramo duže od dva sata. Za to vreme sa horom uspemo da snimimo najviše dve pesme, jer su pesme zahtevnije, očekivanja veća pa je i rad složeniji.

Meni je to snimanje do sada bilo najlakše i najzabavnije. Verovatno zbog toga što je bio odličan izbor pevača - deca koja su već dugo kod nas i čije sposobnosti vrlo dobro poznajemo. I same pesme su bile zabavne - u jednoj smo se pretvorili u orkestar životinja pa smo kokodakali, lajali, mukali, groktali i kvakali.


Neke od tih pesama ćemo premijerno izvesti na Baby Exit-u.Ukoliko budemo imali vremena da snimimo još nekoliko tokom leta, imaćemo novi CD.

No comments:

Post a Comment