Tuesday, May 17, 2011

Baby Exit i Dečije sportske Igre 2011.

Došao je dugo očekivani dan - 15. maj, koji se obeležava kao Svetski dan porodice. Svake godine u to vreme se dešava Festival optimizma, poznatiji kao "Baby Exit", na kojem redovno učestvujemo. Taj festival slavi deseti jubilej, a deca iz "Melodium"-a nastupaju kao izvođači od 2005. godine. Bilo da su na Bini talenata, šampiona ili Đačkog Oskara, deci prija da pokažu šta znaju i umeju, a roditeljima da ih u tome obodre. Tada se Petrovaradinska tvrđava pretvori u šaroliki suncobran koji pleše u ritmu dečije muzike.

Ove godine je bina na kojoj se održavao naš program bila premeštena na plato sa fantastičnim pogledom na Dunav. U blizini su slikarski ateljei, gde je bio smešten i naš šator. Odmah po njegovom postavljanju preplavila su ga deca željna sviranja instrumenata. "Melodium klinci" su nastupili na Bambino Stage sa pesmama na raznim jezicima sveta, osvojivši publiku osmehom. Lepo iznenađenje je bilo to što je bina po prvi put imala horske praktikable, tako da su se mališani mogli poređati i jasno videti dirigenta, što se odrazilo i na kvalitet nastupa. Ceo travnati prostor je bio ograđen tako da je publika imala široku preglednost. Posle mališana su nastupili školarci, odnosno "Melodium SHOW hor" koji je, kao i uvek, proneo pozitivnu energiju. Na žalost, nismo mogli da čujemo sve solističke deonice u premijernom izvođenju pesme "Mambo No 5" jer tonac nije bio fokusiran na praćenje programa i ozvučavanje potrebnih mikrofona. No, to je mali peh spram onog koji se drugima desio na istoj bini dan pre, ili uopšte sa svim što bi moglo da pođe naopako. Neko od roditelja je spomenuo kako je za primer ponašanje naše dece koja, iako su mala, pokazuju veliku odgovornost, strpljenje i koncentraciju na manifestacijama, što se stiče i prenosi iskustvom. Stoga smo veoma zadovoljni našim ovogodišnjim nastupom i prostorom na Baby Exit-u.

Tog dana, na tvrđavi su se odigravale i Dečije Sportske Igre koje se izvode već četvrtu godinu, a na kojima "Melodium" nastupa od početka. Manifestacija promoviše zdrav život kroz dečije izložbe, sportska takmičenja i kulturno-zabavni program. Svake godine se radujemo velikoj bini, dobrom tajmingu, susretu sa sjajnim voditeljem Ratkom Kraljevićem i odličnom ozvučenju. Na visokoj i prostornoj bini "Melodium klinci" imaju preglednost ka publici, a "Melodium SHOW hor" može da pokaže svoje plesne veštine u punom sjaju.

Uprkos tome što se nebo naoblačilo oko 18 časova, mnogi su ostali do kraja svih ostalih programa za decu na tvrđavi, jer se retko sreće prilika da se na jednom mestu nađe tolika raznovrsnost sadržaja, maštovitost i interakcija učesnika.

No comments:

Post a Comment