Sunday, June 19, 2011

Koncert "Melodium u gradu muzike"

Osmu godinu zaredom, najmlađi đaci "Melodium"-a su se predstavili na "daskama koje život znače". Već tradicionalno, izbor je pao na veliku scenu "Pozorišta mladih", na kojoj se osećamo kao domaći, bilo da smo u ulozi publike ili izvođača.

Svake godine na završnom koncertu imamo retrospektivu muziciranja na časovima te odabrani
m pesmama obilazimo oko sveta. Ove godine je koncept dobio varijaciju pa smo, umesto putovanja po svetu, šetali Novim Sadom, gradom muzike i sretali raspevane "turiste". Tako smo naišli na Ćiru, kojem su brkovi porasli toliko da ga se i vrane plaše! Dok je Ćira ostao da jede kajmak i pekmez, mi smo nastavili šetnju gradom i sreli gospođicu iz Surinama. Taman što nam je otpevala pesmu "Ala Presi", kad ugledasmo decu iz Japana, koja su igrala igru "Oma Vaši". Pridružili smo im se. Naišao je košarkaš iz Afrike, koji nam je otpevao pesmu "Čej čej kule". Turisti iz Engleske su došli u naš grad da uživaju u suncu, ali je i kod nas počela da pada kiša. Da bi rasterali oblake, otpevali su pesmu "Rain, Rain, Go Away". Magična pesma je dovela sunce, pa smo svi radosno otpevali "You Are My Sunshine". Od toliko kiše i sunca na nebu se pojavila duga, a Englezi su znali pesmu "I Can Sing a Rainbow". Goste smo poveli u oblizaka salaša koji se nalaze u okolini našeg grada. Dočekao nas je orkestar koji muče, laje, rže, grokće i kokodače, te smo uživali u neobičnoj interpretaciji pesme "Na salašu dede mog". Vrativši se u gradsku kulturu kojom se predstavljaju fine note, sreli smo male pijaniste, koji su nas proveli kroz zanimljiv repertoar. Momenat koji su uzbuđeno očekivali roditelji bebaca, naših najmlađih članova iz grupa "Melodium 1" je oduševio sve u sali. Dvadesetak bebaca se izmigoljilo sa svojih mesta u publici i popelo na binu da bi otpevalo i otplesalo omiljenog "Malog medu".Zatim su nastupili stariji pevači, deca koja su rođena početkom ovog milenijuma. "Melodium SHOW hor" je otpevao moju novu kompoziciju "Generacija novog milenijuma", koja je posvećena upravo njima, deci novog tehnološkog doba
. Nakon toga, pridružili su im se i mlađi đaci, razmrdavši se uz pesmu "Mambo No. 5", a za kraj smo ostavili pesmu koju su znali i roditelji, "Trla baba lan". Oprostili smo se uz pesmu "Doviđenja, bubice", koja ume da izazove po koju suzu.

Iako u sali nije bilo klime, vrućina nije smetala mališanima da budu veseli i raspevani. Publika koja je ispunila salu nam je dala dodatni polet da budemo najbolji što možemo. Neizmerno nam je drago što su posetioci donirali novac u kutiju za akciju "Devojka koja voli život", koju su naši mališani ukrasili, te jedva čekamo da je, uz ljubav i dobre želje, predamo Darji.

No comments:

Post a Comment