Monday, December 20, 2010

1000-ti član "Melodium"-a

U subotu, 18. decembra, je upisan 1000 - ti član naše škole! To je, igrom slučaja, mlađa sestrica naše bivše učenice. Ona će dobiti zlatnu karticu koja, osim što omogućava 5% popusta, predstavlja počasnog člana naše škole. Zlatnu karticu dobijaju oni koji pohađaju naše originalne programe (Melodium 1,2,3,4, Nivo 1,2) u kontinuitetu od tri školske godine. Naši počasni, zlatni članovi, redovnim dolascima i urednim plaćanjem olakšavaju rad "Melodium"-a. Kako su za to zaduženi roditelji, veoma se oslanjamo na njihovo mišljenje i sugestije za poboljšanje kvaliteta rada.

Dakle, 1000 učenika, odnosno dece i porodica je bilo uključeno u naš rad od osnivanja, u septembru 2003. godine. Neki učenici su se zadržali kraće, a neki su ostali sa nama svih ovih godina. Čest je slučaj da se, nakon što starije dete završi programe Melodium 1,2 i 3 upiše mlađe, iz iste porodice. Među našim najuspešnijim starijim đacima su oni koji su izrasli iz predškolskih programa i nastavili učenje muzike u programima Melodium 4, a zatim prešli na instrumentalni Nivo 1 i 2 ili vokalno usavršavanje u horu.


Ostali smo u kontaktu sa mnogima koji su prerasli okvire naše škole. Neki su se upisali u osnovnu, državnu muzičku školu i blizu su završetku. Oni koji su nam se pridružili kasnije su sad već srednjoškolci i probijaju put ka samostalnom izvođaštvu. Čujemo da su naši bivši đaci dobri, vredni i pametni, nadasve kreativni. Nije bitno da li će se naši đaci baviti muzikom na profesionalnoj osnovi, iako svakako usmeravamo one koji pokažu ambiciju. Kroz usavršavanje muzičkih znanja i veština kod učenika težimo produbljavanju afiniteta i otvaranju vidika. Želimo da u univerzalnom jeziku, kao što je muzika, svako od naših đaka pronađe sopstveni, originalan izraz i ima mogućnost da odabere put.

No comments:

Post a Comment