Monday, June 14, 2010

Dečije sportske igre, 2010.

U jednom od najtoplijih junskih dana, "Melodium klinci" i "Melodium SHOW HOR" su osvežili ulice Novog Sada veselim pesmama. Kako je visoka tempertura naterala Novosađane da se ohlade uz Dunav ili klima uređaje, tog nedeljnog popodneva se nije mogao očekivati veliki broj posetilaca. Igrala se i fudbalska utakmica Srbija-Gana, čijim rezultatom je većina muške populacije bila razočarana.

Za razliku od Zmajevih igara, Dečije sportske igre su bile kratke, ali efektne, odlično organizovane. Bez gužve i čekanja, deca su prezentovala sportska umeća i ujedinila se u borbi protiv narkomanije, odnosno pokretu za zdrav i slobodan život. Miletićev trg je bio ispunjen raznovrsnim sportskim sadržajima koji su potakli decu na učestvovanje, te su se publika i izvođači stopili u jedno. Manifestaciju je vešto vodio Ratko Kraljević, koji se nalazio u pravo vreme i na pravom mestu, obilazeći sportske poligone, podstičući takmičenja, igrajući i pevajući na bini. Muzički program je realizovan opušteno, bez žurbe, ali dobro isplaniran, podržan dobrim ozvučenjem i natkrivenom binom, što izvođačima mnogo znači za kvalitetan nastup.

Nakon podele besplatnih "Nestle" sladoleda, "Melodium klinci" su se popeli na binu, te "Pesmom oko sveta" pozdravili publiku na raznim jezicima. Izveli su i dramatizaciju muzičke priče "Idemo u lov", a zatim im se pridružio "Melodium SHOW HOR" sa pesmom "Hleba, masti, paprike". Horisti su zatim, uz dobro izvedenu koreografiju, pevali pesmu Arsena Dedića "Pustite decu nek' rastu", nakon koje su se ređale melodije iz našeg standardnog pop/rok repertoara. Premijerno smo izveli tek uvežbanu pesmu "Knockin' on Heaven's Door" koju je solistički predvodila Zorana, ubravši ovacije publike. Naš nastup, koji je počeo sa samo stotinak roditelja i prisutnih sportskih izvođača u publici, privlačio je sve više prolaznika. Miletićev trg je bivao sve ispunjeniji zainteresovanim posetiocima, među kojima smo primetili i oduševljene turiste. Sve u svemu - lepo organizovano i u dobre svrhe, te smo se svi (izvođači i publika) osećali veoma prijatno, uprkos letnjoj vrelini koja je zahtevala veći napor.Ove školske godine, horistima je to bio dvadeseti javni nastup, a "Melodium klincima", koji se tek pripremaju za muzičko izvođenje, šesti. Očekuje nas još tri samostalna koncerta u Pozorištu mladih, nastup hora na manifestaciji "Futoško leto", a tokom jula redovni letnji programi za najmlađe, kao i muzički trening "Istražujem-stvaram". Tokom jula, Škola muzike "Melodium" će pripremati nove muzičke materijale koji će se naći na CD-ima, bogativši stvaralaštvo za decu.

No comments:

Post a Comment