Thursday, June 24, 2010

Futoško leto

Iako je školski raspust odavno počeo, "Melodium SHOW HOR" se odazvao pozivu organizatora iz Kulturno-informativnog centra "Mladost" u Futogu da se to i zvanično obeleži, kao i da se proslavi Svetski dan muzike, 21. jun. Mislila sam da ću teško okupiti moje horiste koji su nekoliko dana pre toga imali završni koncert u "Pozorištu mladih" pa su neki već otputovali iz Novog Sada. Ipak, većina ih je bila spremna na još jedno druženje, kojim smo završili sezonu nastupa u ovoj školskoj godini.

Vreme je bilo nepredvidivo, pa su organizatori pripremili binu na otvorenom prostoru, imajući alternativu - pozorišnu salu. To se, zbog kiše koja je rominjala, pokazalo kao dobro rešenje, a scenski je još bolje delovalo, jer smo i mi i "Zvončići" bili zajedno na bini. Kad je scena ispunjena decom, šarenija je i životnija. Nataša i Dule iz "Čarolije" su vešto vodili lepo pripremljen program u kojem je, pored horskih pesama, bilo plesa, akrobacija i skečeva. Uživali smo u izvođenju mališana iz vrtića "Kockica", plesnog kluba MBM i dece iz doma u Veterniku. Iako je najveću pažnju privukao nastup dvojice malih brejkdensera (svaka čast, momci!), lično mi je bilo najdraže izvođenje dece ometene u razvoju. Deca su deca, sa posebnim potrebama ili ne, i neophodno je omogućiti im što češća istupanja u javnosti, kojima se podiže samopouzdanje, osećaj vrednosti i prihvatanja u društvu. Drago mi je što organizatori futoškog centra "Mladost" imaju sluha za to i vidno brinu o svojoj zajednici.

Nakon koncerta čekao nas je sladoled (mmm...ukusan), sokovi i slaniši. Bravo za sve klince koji su nam priredili lep doživljaj, i bravo za dobru organizaciju!

No comments:

Post a Comment