Wednesday, June 16, 2010

Koncert "Melodium SHOW HOR"-a

Nije fraza da "daske život znače". Treba biti hrabar i izložiti sebe na sceni, sposobnosti i mane, da bi se ispunila očekivanja. Treba pružiti emociju i energiju u pravom trenutku. Preneti poruku. Dirnuti ljude. Dotaći umetnost. Kad se to dogodi, povratka nema. Scena ostaje večita težnja, ljubav, ono što daje smisao životu. Sinoć je "Melodium SHOW HOR" krenuo tim putem. Deci koja su sinoć bila na daskama male scene "Pozorišta mladih" otvorio se svet umetnosti iz kojeg više neće izaći.
Sinoć je izveden prvi samostalan koncert "Melodium SHOW HOR"-a. Svaka scena, svaki nastup je ispunjen različitim vibracijama, drugačijom atmosferom. Iako je za nama, od pre dve godine koliko kao hor postojimo, preko trideset nastupa, ovaj koncert je bio jedinstven. Taj koncert ćemo pamtiti po iskrenom oduševljenju, aplauzu i ovacijama kao nagradi za veliki trud. Pamtićemo ga po iščekivanju. Po tome što smo dali sve od sebe. Po širokim osmesima i ponekom suznom oku u publici.

Obično nakon nastupa pregledam snimke, analiziram izvedbu, zapazim detalje, pa nakon toga tražim mišljenje dece. Razgovaramo o tome kako su se deca osećala, šta je bilo dobro a šta ne, u težnji da naredni put bude još bolje. Trudimo se da, u proceni mogućnosti i okolnosti, budemo realni. Da se ne zanesemo. Da poštujemo trud, ali ne odskočimo previsoko. Moguće je da ponekad tražim previše od dece iz hora, da se ponašaju kao profesionalci. Da su koncentrisani na izvedbu, a da se prepuste doživljaju pesme. Da žive muziku koju izvode. To mogu samo iskusni pevači, glumci i plesači. Ma šta da rade na sceni, sva deca su iskrena i u tome slatka. Svako neiskustvo publika će razumeti i prihvatiti. Ipak, meni to nije dovoljno. Ja tražim da prevaziđu očekivanja.

Ovog puta nema p
otrebe da analiziram. Osećaj koji smo dali na sceni i koji smo poneli sa scene je teško ponoviti. Osećaj zadovoljstva, ispunjenosti. Grupne energije. Radosti. Osećaj kojim se postaje i ostaje umetnik. Naša deca su ovim koncertom postala zaražena scenskim virusom. Ma šta radila u životu, uvek će se vraćati "daskama koje život znače." BRAVO!

No comments:

Post a Comment